Felhő alapú szolgáltatások használata a hazai kkv-szektorban - Nagy-Borsy, Viktor (Studia Mundi – Economica, 2020)
Az infokommunikációs technológiák elterjedése a társadalomban és a gazdaságban, valamint a digitalizáció hatásai egyaránt a szolgáltatásközpontú gazdaság felé való elmozdulásra utal. A gyűjtőnéven felhő alapú szolgáltatásoknak feltűnése ebbe a trendbe sorolható, ezen megoldások lényegében mindenki számára elérhetőek és könnyedén használhatóak. A felhő alapú technológiák alkalmazásával járó előnyök különösen jól illeszkednek a kis- és középvállalkozások jellegzetességeihez, specialitásához. A tanulmány célja, a felhő alapú szolgáltatások használatának, elterjedésének reprezentatív adatok alapján való vizsgálata a hazai kkv-szektorban, Európai Uniós kitekintéssel.
Keywords: infokommunikációs technológiák; digitalizáció; technológiamenedzsment; felhő alapú technológiák; kkv-szektor