Az üzletmenet-folytonosság menedzsment múltja, jelene, és jövője Magyarországon – avagy amit a vállalatok üzennek - Sterlicz, Andrea (Studia Mundi – Economica, 2021)
Az üzletmenetre gyakorolt hatások elemzése, mint az üzletmenet-folytonosság menedzsment egyik legfontosabb sarokköve a menedzsment területen újszerű szemléletre épül, azonban a módszertan maga a mai napon is folyamatos fejlődés alatt áll. Nemzetközi szakértői kör keresi és modellezi azt a hatékony és jobban célzó megközelítést, mely segítségével hozzá lehet járulni a gazdasági társulásokra ható váratlan veszélyekkel szemben ellenálló képesség növeléséhez. A szükségesnél lassabb ütemben, de Magyarországon is növekvő érdeklődés mutatkozik a téma iránt, ezért egy tanulmány nemzetközi szakirodalom szövegelemzésével próbálta meg azonosítani azokat a kritikus területeket, ahol koncentráltan és nagy valószínűséggel jelenhet meg az üzleti áramlásokra ható akadály, vagy zavar. Ezt követően empirikus vizsgálattal arra kereste a választ, hogy a Magyarországon működő gazdasági társulások milyen viszonyban állnak ezzel a szemlélettel, illetve az üzletmenetre gyakorolt hatások kritikus területeivel.
Keywords: üzletmenet-folytonosság menedzsment; üzletmenetre gyakorolt hatások; üzleti áramlások; ISO 22301; ISO 22317