Integrálódik-e az EU? - Varga, Zoltán (Studia Mundi – Economica, 2015)
Ezen tanulmány elsődleges célja, demonstrálni, hogy olyan (hétköznapi értelemben) nem matematizálható fogalmakra, mint a kultúra és a kulturális integráció létezik módszertan, amely mérhetővé teszi az absztrakt jelenséget (multikulturalitás). Így a változások mértéket is mérhető eredményként képes előállítani Az így kapott változások eredményei pedig alapját képezhetik olyan új döntéstámogató rendszerek felállításának, amelyek segíthetik – jelen esetben – a részek az egészhez történő közelítését.