Az Interreg pályázatok, mint átvezető hidak a 2020 utáni időszakra? - Szilágyi, Anna (Studia Mundi – Economica, 2016)
A 2014-2020-as programozási időszakot követően a Strukturális és Beruházási Alapokból megszerezhető források mértéke jelentősen csökken majd, így a helyi önkormányzatok számára is a nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektek kerülhetnek inkább előtérbe. Ezek tervezése és megvalósítása azonban más szemléletet és stratégiai szövetségeseket igényel. Minderre a mostani ciklusban, 2020-ig kell az önkormányzatoknak felkészülniük, amire az Interreg programok kínálnak kézenfekvő lehetőséget.