Az éghajlatváltozás kihívásai a GDP alapú gazdasági teljesítmény-értékelés számára Magyarország példáján bemutatva - Bognár, Róbert; Erdélyi, Dániel (Studia Mundi – Economica, 2018)
Ma Magyarországon az első számú nemzetgazdasági mutató a GDP, melynek esetében a fejlettség, jólét mérésekor komoly hiányosságit tapasztalhatjuk. Az alternatív közgazdaságtan által megalkotott valódi fejlődés mutatója (GPI) szélesíti a figyelembe vett tényezők számát, társadalmi és környezeti szempontokat is vizsgál. Jelen cikk a NATéR kartogramjait elemzi, rávilágítva Magyarország környezeti állapotának változására, annak társadalmi és gazdasági következményeire.