A vállalati napenergia termelés feltételrendszere - Bencző, László; Tóth, Tamás; Takács, Péter; Baranyai, Gergő (Studia Mundi – Economica, 2020)
A napenergia termelés és felhasználás nemcsak a magán, vagy az intézményi, de a vállalati szférában is egyre jelentősebb. A szabályozási rendszerben azonban még vannak olyan elemek, amelyek optimalizálásra szorulnak. Tanulmányunkban ezekre világítunk rá és igyekszünk javaslatot is tenni a folyamatok hatékonyabbá tételére, amelyek jelenleg kihívást jelentenek a szereplők számára. A szabályozási rendszer áttekintése mellett a döntéselőkészítéssel kapcsolatban felvetjük a vanádiumos akkumulátor, mint energiatárolási lehetőség alkalmazását, amely hazánk éghajlati sajátosságai mellett jól alkalmazható technológia lehet és a KÁT, valamint a METÁR rendszer esetében is.