Az információs rendszerek szerepe és értékelése a vállalkozásokban - Bunkóczi, László; Pető, István; Pásztor, Márta Zsuzsanna; Popovics, Attila (Studia Mundi – Economica, 2015)
A vállalat belső és a környezetével lebonyolított információkat tároló, feldolgozó és a megfelelő döntéshozónak rendelkezésére bocsájtó vállalati információs rendszer alkalmazása és az informatikai beruházások az adott általánosságban a cég fejlettségét, piaci versenyképességét is jelzik. A magyar vállalkozások körében azonban a bevezetett ERP rendszerek száma alacsonyabb, mint az Európai Unió tagállamaiban átlagosan, melynek egyik oka a bevezetés költségeitől való félelem. Bemutatjuk, hogy milyen módszertanok mentén vizsgálható az infokommunikációs technológiákba történő beruházások értékelése.
Keywords: integrált informatikai rendszerek; IT beruházások értékelése