Mi lesz veled, erőmű? – Lőrinci, Mátravidéki Erőmű városrész állapotvizsgálata és fejlődési lehetőségei - Balogh, Géza Attila; Urbánné Malomsoki, Mónika (Studia Mundi – Economica, 2017)
Lőrinci lakosként, 2016 áprilisában végeztünk egy kérdőíves kutatást témavezetőmmel karöltve Lőrinciben, a Mátravidéki Erőmű városrész kérdéskörét vizsgálva. Kíváncsiak voltunk, hogyan értékeli a lakosság az erőműi lakótelep környezetét, az épületeket, az ott megtalálható szolgáltatásokat. Természetesen szó esett az elképzelhető fejlesztési lehetőségekről, a lakosok szemszögében. A következőkben a kutatás legfontosabb és legérdekesebb eredményeiről adunk számot.
Keywords: Lőrinci; Mátravidéki Erőmű; elmaradottság; nehéz helyzet; fejlődés