A csőd megítélése hitelezői oldalról - Hollik, Gergő; Ugrósdy, György (Studia Mundi – Economica, 2017)
A bankszektorban a XX.-XXI. század fordulóján elterjedtek a számítógépes és az internetes megoldások a pénzügyi műveletek gyorsabb lebonyolítása végett. Az új technológia adta lehetőségeket kihasználva mára már elérhetővé vált az azonnali tőkemozgatás, azonban az új technológia a pénzügyi válságok gyors terjedését is magával hozta. A válságok legjellemzőbb vonása a fizetésképtelenségek az ügyfelek körében, éppen ezért kiemelkedő fontosságú az előrejelző modellek esetében a csőd definíciójának a legpontosabb megfogalmazása. Tanulmányunkban a csőd-modellezéshez használatos csődeseményeket tekintjük át.