Burgonya gyomirtása metribuzin hatóanyagú gyomirtó szerrel - Vojnich, Viktor József; Hüvely, Attila; Pölös , Endre; Ágoston, János (GEORGIKON FOR AGRICULTURE, 2017)
A burgonya (Solanum tuberosum) az egyik legfontosabb élelmiszernövényünk Európában. Kísérletünkben a Balatoni rózsa fajtát vizsgáltuk. A fajta kiváló minőségű étkezésű burgonya, magas rezisztenciával bír a burgonya Y vírus (PVY), a burgonya A vírus (PVA), a burgonya X vírus (PVX) és a burgonya levélsodródó vírusok (PLRV) ellen. A Balatoni rózsa fajta néhány hibáját sikerült megtapasztalni. A ritka lombja miatt a homok felforrósodik és égeti a növény szárának a tövét, emiatt teljes szárpusztulás is bekövetkezhet. Vizsgálatunkban a Sencor 600 EC metribuzin hatóanyagú gyomirtó szert alkalmaztuk.