Relationship between fiber humidity and fiber permeability in PVDF-based membranes - Szabó, Rafael (GEORGIKON FOR AGRICULTURE, 2020)
678 polivinilidén-difluorid alapú membránszálon mértük a szálnedvességtartalmat és a szálpermeabilitást, majd ezek kapcsolatát vizsgáltuk. Megállapítottuk, hogy az összefüggés leírható egy háromváltozós regressziós függvénnyel. 220 minta esetében kutattuk az újranedvesítés hatását a szálpermeabilitás méréseket megelőzően és azt tapasztaltuk, hogy legalább 12 óra áztatás szükséges annak érdekében, hogy a membránszál elérje a maximális permeabilitását.