Tejtermelő családi gazdaságok vizsgálata

Szerzők

  • Zsolt Kőmüves Kaposvári Egyetem

Absztrakt

The paper examines the factors influencing the competitiveness of milk production. It aims at revealing and characterising natural features, physical, biological, social, economic (market-) and human factors by pointing out the most significant differences at the same time. The paper analyses the efficiency of selected family farms in terms of size, quality, technology and carrying capacity. Finally, the most important relationships are presented and the three most important factors influencing production are highlighted on the basis of the results such as soil, nutrition and livestock. A közlemény a tejtermelés versenyképességét meghatározó tényezők alakulását vizsgálja. Alapvető célja, hogy feltárja és jellemezze a természeti adottságokat, a fizikai és biológiai-, a társadalmi, gazdasági (piaci)- illetve a humán tényezőket, rámutatva egyúttal a legfontosabb különbségekre. Elemzi a kiválasztott családi gazdaságok hatékonyságát, üzemméret, termelési színvonal, technológia, illetve eltartóképesség alapján. Végezetül bemutatja a legfontosabb összefüggéseket valamint a kapott eredmények alapján kiemeli a termelést befolyásoló három legfontosabb tényezőt, mint a termőföld, takarmányozás, állatállomány.

##submission.downloads##

Megjelent

2016-02-15

Hogyan kell idézni

Kőmüves, Z. (2016). Tejtermelő családi gazdaságok vizsgálata. Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing, 12(1), 17–22. Elérés forrás https://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/179

Folyóiratszám

Rovat

Cikkek

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei