Évf. 11 Szám 2 (2015): AWETH

					View Évf. 11 Szám 2 (2015): AWETH
Megjelent: 2015-12-22

Teljes szám

Cikkek

  • A magyar cigája behelyezése az európai juhok közé az anyai eredet szerint (mtDNA CR)

    Annus Kata, Kovács Endre, Sáfár László
    59-64
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.59
  • Tehéntejjel történő gidanevelés egy Győr-Moson-Sopron megyei tenyészetben

    Balázs Orsolya, Némethné Biacsics Edit, Gulyás László, Hegyi Judit
    65-69
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.65
  • A tojások fizikai minőségének összehasonlító vizsgálata különböző típusú tyúkállományokban

    Bódi László, Thieu Ngoc Lan Phuong, Kovácsné Gaál Katalin, Konrád Szilárd, Barta Ildikó, Kisné Do thi Dong Xuan, Szentes Katalin Ágnes, Szalay István, Lencsés György
    70-77
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.70
  • Fajazonosítás hús- és sajttermékekből PCR-egyszálú DNS konformáció polimorfizmus (PCR-SSCP) és DNS szekvenálás alkalmazásával

    Csikós Ádám, Tisza Ákos, Simon Ádám, Gulyás Gabriella, Jávor András, Czeglédi Levente
    78-83
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.78
  • Delelőerdő a juhtartás szolgálatában

    Díaz Fernández Daniel, Csízi István
    84-89
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.84
  • „Óvodásítás” a fiaztatóban, a választási stresszhatások csökkentésére irányuló tartástechnológiai rendszer vizsgálata

    Győri Zsolt, Balogh Péter, Huzsvai László, Novotniné Dankó Gabriella
    90-95
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.90
  • Háztáji és magángazdasági haszongalamb-tartás fejlesztése, jövedelmezősége, foglalkoztatást elősegítő hatása

    Jilly Bertalan
    96-103
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.96
  • A katonák élelmiszer ellátása, különös tekintettel a húsételekre, a római légióktól a korszerű hadseregekig

    Kovács Alfréd
    104-108
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.104
  • Különböző vérmérsékletű és reaktivitású tehenek vegetatív idegrendszeri működése

    Kovács Levente, Kézér Fruzsina Luca, Tőzsér János, Szenci Ottó
    109-115
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.109
  • Automata fejőrobot bevezetésének hatásai a HACCP rendszerre egy tejgazdaság példáján

    Lencsés Enikő, Kovács Attila, Dunay Anna, Mészáros Kornélia
    116-124
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.116
  • Mikotoxinok átvitele az élelmiszerláncban

    Mézes Miklós
    125-130
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.125
  • Különböző fajtájú anyajuhok ivarzásindukciója a fő termékenyítési időszakon kívül

    Oláh János, Egerszegi István, Jávor András, Szabó Mária, Csízi István, Monori István
    131-139
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.131
  • A magyar méz minőségi garanciája

    Oravecz Titanilla Éva
    140-147
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.140
  • A Kincses-Billege Termelői Vándorméhészet bemutatása a Magyar Méhészeti Nemzeti Program (2013-2016) alapján

    Oravecz Titanilla Éva
    148-153
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.148
  • Study on the thermoregulation of the honeybee colony (A. mellifera) in winter

    Szalai Tamás, Loksa Gábor, Pintér Krisztina, Szalai Dániel, Saláta Dénes
    154-159
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.154
  • The importance of hygiene systems in quality assurance in the meat industry in Gyula

    Szalma István
    160-174
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.160
  • A magyar sertéstartás költség- és jövedelemhelyzete

    Szili Viktor
    175-184
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.175
  • A 2015. Évi napraforgóméz mennyiségének alakulása különböző kaptártípusok és a méhanya életkorának függvényében

    Takács Marianna, Oláh János
    185-192
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.185
  • Az adiponectin gén expressziója mangalica, mangalica×duroc ésmagyar nagyfehér sertések izom- és zsírszövetében

    Tempfli Károly, Kovács Bálint, Posgay Miklós, Simon Zoltán, Bali Papp Ágnes
    193-197
    DOI: https://doi.org/10.17205/SZIE.AWETH.2015.2.193