Tartástechnológia a Mezőhegyesi Állami Ménesben - Galló, Judit; Hausenblasz, József; Pap, István Tibor (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2008)
A szerzők áttekintést adnak a Mezőhegyesi Állami Ménesben folytatott tartási és takarmányozási körülményekről. Ismertetik – az irodalom áttekintése mellett – a központi istállóban lévő boxok és állások méretét, az etetési és itatási rendszert, valamint az idomítás folyamatát. Tárgyalják továbbá a kancaménesben található futóistálló kialakítását és az itt alkalmazott takarmányozási rendszert.
Keywords: ló; tartástechnológia; kancaménes; futóistálló