A szakszerű körmözés elmélete és gyakorlata: egy tanulmányút tapasztalatai - Bűdi, Károly (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2008)
A szerző V. évfolyamos agrármérnök hallgató, akinek egyetemi tanulmányai során volt alkalma megismerkedni a szarvasmarha lábvég-ápolásának kis- és nagyüzemi menetével, mind határainkon belül, mind azokon kívül. 2006. szeptember és november hónapokban szakmai tanulmányúton vett részt Ausztriában, ahol lehetősége volt tanulmányozni az osztrák körmözés gyakorlatát. Jelen cikkében a hazai és külföldi tapasztalatait hasonlítja össze.