Egy különleges tollvesztés: Szemlecikk - Bárdos, László (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2009)
A rendszeres természetes, ill. kóros vedlések mellett ismert egy olyan jelenség is a madarak között, ami vészhelyzetekben a tollazat egy részének feláldozásával az egyed életben maradását szolgálja. Ennek az ún. ijedtségi vedlésnek a bemutatása mellett néhány az állatvilág más rendszertani egységeiben előforduló más analóg jelenséget is taglal a cikk.
Keywords: madarak; vedlés; ijedtségi vedlés