Mikroalga takarmánykiegészítés hatása brojlercsirkéknél - Németh, Tibor; Podmaniczky, Béla; Szabó, Rubina Tünde; Bodnár, Ákos; Póti, Péter; Kenéz, Csaba; Kovács-Weber, Mária (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2017)
Ma már biotechnológiai módszerekkel jóval költséghatékonyabban lehetséges iparszerű méretekben előállítani a mikroalgákat, így olcsóbbá váltak a takarmányipar számára is.A vizsgálatunkban Cobb 500 kakasokat tanulmányoztunk: kontroll (K) (n=40) és alga-kiegészítésben részesült (A) csoportra osztva (n=40). A kísérleti csoport takarmányadagjába 5%-os arányban került bekeverésre a Schizochytrium limacinum mikroalga.Az állatok testtömege a nevelési időszak alatt szignifikánsan csak a 10. napon tért el (p
Keywords: mikroalga; takarmány; brojler