Gyíkok, kígyók salmonella fertőzöttségének vizsgálata Magyarországon - Gál, János; Pilis, Tünde; Orosi, Zoltán; Adrián, Erzsébet (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2017)
A szerzők 2010-2011 között 173 hüllőt vizsgáltak meg Magyarországon a Salmonella baktériumok hordozása tekintetében, amelynek során 63 pozitív egyedet találtak. Az azonosított Salmonellák 35 szerotípusba tartoztak.
Keywords: gyík; kígyó; Salmonella