A virágzatokban vadászó karolópókok (Araneae: Thomisidae) méhpredációjának vizsgálata Marokkóban - Gál, János; Kovács, Gábor; Zajácz, Edit (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2019)
A szerzők 2013 nyarán Marokkóban vizsgálták a leander (Nerium oleander) virágzataiban is megtalálható fekete-sárga karolópók [Synema globosum (Fabricius, 1775)] és a fehér karolópók (Thomisus onustus Walckenaer, 1805) prédaspektrumát. Eddigi eredményeink alapján a fekete-sárga karolópókok - annak ellenére, hogy a nagyobb termetű viráglátogató rovarokat is zsákmányul ejtették -, méhféléket (Apidae) nem zsákmányoltak. Ezzel szemben a fehér karolópókok esetében a lehetséges prédák mintegy 16 %-át méhek alkották.
Keywords: karolópók; méhpredáció; Marokkó