Új lehetőség az állattartó épületek levegőjének tisztítására - Póti, Péter; Vertséné Zándoki, Rita; Kosztolányiné Szentléleki, Andrea; Baschán, Árpád; Pajor, Ferenc (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2023)
Az istállólevegő számos, az állatok és gondozóik számára káros hatással bíró anyagot tartalmazhat (gázok, por, mikroorganizmusok, vírusok). A legkisebb méretű (99,99 %-os hatékonyságot eredményez. A MESP módszer kiváló megoldást jelenthet a zárt tartástechnológiában élő állatállományok járványos megbetegedésektől való megvédésére.
Keywords: levegőfertőtlenítés; mikorelektrosztatikus kicsapatás; istállólevegő