A szarvasmarha tőgyének és tőgybimbójának ultrahangvizsgálata: Irodalmi összefoglaló - Tóth, Tamás; Kocsis, Róbert; Pajor, Ferenc; Póti, Péter; Tőzsér, János (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2018)
A szarvasmarha tőgyének és tőgybimbójának ultrahangvizsgálatával kapcsolatos szakirodalmi ismereteket a szerzők ebben a tanulmányban foglalták össze. Ismertetik a tőgy és a tőgybimbó ultrahangvizsgálata során használt módszereket. Részletesen tárgyalják, hogy egészséges állatokon mely képleteket milyen összefüggésben vizsgáltak, illetve az ultrahangot milyen kóros elváltozások diagnosztizálására használták fel.