A szarvasmarha tőgyének és tőgybimbójának anatómiája és ultrahangvizsgálata - Tóth, Tamás; Kocsis, Róbert; Pajor, Ferenc; Póti, Péter; Tőzsér, János (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2018)
A szarvasmarha tőgyének és a tőgybimbójának anatómiájával és ultrahangvizsgálatával kapcsolatban csak kevés magyar szakirodalmi adat áll rendelkezésre. Ebben a tanulmányban a szerzők bemutatják a tőgy és a tőgybimbó anatómiai felépítését, a leggyakrabban használt ultrahangvizsgálati módszereket, valamint részletesen ismertetik az egészséges tőgy és tőgybimbó ultrahangvizsgálati leletét.