Anyatehenek tartástechnológiája: Hazai és külföldi megoldások alapján - Kosztolányiné Szentléleki, Andrea; Kovács, Levente; Szűcs, Márton; Vertséné Zándoki, Rita; Tőzsér, János (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2022)
A szerzők célja volt, hogy az anyatehenek tartásának hazai technológiáját, valamint a tartással összefüggésben lévő különböző megoldási lehetőségeket ismertessék. Példákkal illusztrálva, kifejtették a tehenek nyári és téli takarmányozásának, valamint elhelyezésének módjait. Részletezték az ellés előkészítését és az akörüli teendőket, valamint a borjak gondozásáról is írtak. Rávilágítottak a kíméletes választás jelentőségére és körülményeire, majd az állatok kezelésére szolgáló berendezéseket is bemutatták.