Kutatástámogatás – könyvtári eszközökkel - Kristóf, Ibolya; Barna, Marianna (Animal welfare, Ethology and Housing Systems (AWETH), 2014)
A poszter nem egy kutatás eredményeit ismerteti, hanem a könyvtárak kutatást segítő szolgáltatásait mutatja be. A technikai fejlődéssel, az elektronikus dokumentumok terjedésével a könyvtári szolgáltatások egy része is virtualizálódik, a könyvtári gyűjtemény már nem egyenlő a fizikai térben található, a raktárakban őrzött dokumentumok számával. A poszteren azokat a könyvtári szolgáltatásokat tekintjük át, amelyek egy kutatás során a szerzők munkáját segíthetik.A legfrisebb irodalmakat tartalmazó adatbázisok közül a CAB Abstracts, az FSTA (Food Science and Technology Abstracts), a GreenFile, a Zoological Record ismertetése mellett a történeti kutatásokhoz használható digitalizált muzeális dokumentumokat, valamint a kutatás folyamatát segítő könyvtári szolgáltatásokat mutatjuk be egy konkrét könyvtár, a Szent István Egyetem, Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár példáján keresztül.