Szarvasmarha istállók új típusú polimer padozata - Illés, Gergely; Pajor, Ferenc; Póti, Péter (Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia (AWETH), 2015)
A kémia tudománya a világ egyik leggyorsabban fejlődő tudományága. Az évente megjelenő számtalan tudományos eredmény lehetőséget biztosít arra, hogy az új eredményeket más tudományterületeken is alkalmazhassák. Napjainkban a kémia tudományának legdinamikusabban fejlődő területe a polimer kémia. Ennek oka, hogy a polimereket az egészvilágon, az élet szinte minden területén egyre nagyobb mértékben használják. A polimereket felhasználása az állattartásban egy teljesen új lehetőség, mely lehetővé teszi az állattartás hatékonyságának növelését, új környezet és állatbarát technológiák kifejlesztését.
Keywords: szarvasmarha; tartástechnológia; istálló; polimer kémia