Az Intézményes forradalmi párt (PRI) térvesztése – az 1988-as, 1994-es, 2000-es és 2006-os választások tükrében - Szente-Varga, Mónika (Acta Scientiarum Socialium, 2012)
Választási kampányok, közvélemény kutatások (Consulta Mitofsky, Latinobarometro) és a hivatalos választási eredmények segítségével a tanulmány azt elemzi, hogy az 1920 - es években megalakult, később nevét PRI-re változtató politikai erő , amely több mint 70 éven át kormányozta Mexikót, hogyan illetve milyen mértékben szorult ki a hatalomból. Mennyire tekinthető a 2000-es rendszerváltás a múlttal való szakításnak, törésnek, illetve egy folyamat részének? Miért szerepelt a PRI még rosszabbul 2006-ban? Milyen új politikai választóvonalak jöttek létre Mexikóban a PRI hegemóniájának szétfoszlásával? Mi várható 2012-es elnökválasztásokon?
Keywords: Mexikó; választások; politika; pártok; PRI