Szecesszió vagy Art Deco: A kaposvári Szivárvány Mozi - Gimesi, Judit; L. Balogh, Krisztina (ARTCADIA : A Rippl-Rónai Művészeti Intézet Lapja, 2008)
A kaposvári Szivárvány mozi 1927-28-ban épült Lamping József építész tervei alapján, a moziról megjelent eddigi szakirodalom alapján szecessziós stílusban. Zádor Mihály Kaposvár című 1964-ben megjelent könyvében sorolja a mozit a szecessziós épületek közé, majd az ezt követő irodalmak innét veszik át ezt a besorolást változatlanul. De vajon miért szecessziós egy 1928-ban épült épület? Tényleg szecessziós vagy friss szemmel, távolabbról szemlélve máshová kellene sorolni?
Keywords: szecesszió; art deco; Kaposvár; Szivárvány Kultúrpalota; Lamping József