Efemer szobrászat, avagy szobor az emlékezetben - Sörös, Rita (ARTCADIA : A Rippl-Rónai Művészeti Intézet Lapja, 2013)
Az efemer szobrászat bemutatásához, mely doktori témám is egyben, röviden beszélnék a múlt-jelen-jövő létezéséről, kapcsolatáról, majd az időről, amely az örökkévalóság adománya, illetve arról, hogy szüksége van-e a képzőművészetnek arra, hogy az elkészült műalkotások fennmaradjanak. Ugyanolyan értékes-e egy pár percig fennmaradó szobor, mint a kőből faragott, vagy a bronzba öntött alkotás? Elég dokumentáció-e az emlékezet? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések felvetése és megválaszolása végre több kérdés végére is pontot tehetne.