EGÉSZ-WHOLE – egy család naplójából… - Belicza, László Gábor (ARTCADIA : A Rippl-Rónai Művészeti Intézet Lapja, 2016)
Az EGÉSZ című sorozat egy átlagos magyar özvegy család mindennapjaiba enged betekintést. A sorozat egy-egy elkapott cselekmény, azoknak a lelki és érzelmi folyamatoknak a be-mutatása, melyekkel naponta megküzdenek a család tagjai. Így rajzolódik ki minden esetben egyéni élettörténetük. Mindemellett a széria a családon belüli viszonyok változásait és a tagok magánéletének bizalmasságát is próbálja vizsgálni. Kihegyezi ezt arra, hogy az alapvető érzelmi túlélésért a tragédia után is él bennük a boldogságszomj, ugyanakkor tagadhatatlanul szikrázik életükben a marcangoló hiány is. A sorozat hétköznapi szituációkat, cselekedeteket mutat be. Nincsenek teljesen előre megírt helyzetek. A munka alapvetően szubjektív dokumentumfotókból ad egészet. Konzulens: Baki Péter PhD