Gyógyír vagy tükör: a „Nem vagyok robot.” A szingularitás határain című kiállításról - Pál, Gyöngyi (ARTCADIA : A Rippl-Rónai Művészeti Intézet Lapja, 2022)
A cikk a Ludwig Múzeumban 2022. szeptember 16. – november 27. között megrendezett „Nem vagyok robot.” A szingularitás határain című kiállításról számol be, és az Artcadia kötet „heuréka” hívó szavára utalva veszi sorra azokat a műveket, amelyek a sok feszültséget és aggodalmat generáló téma árnyoldalait könnyed humorral elegyítve prezentálják. A kiállítás kiemelt érdeme, hogy változatos technikai és médiaművészeti fajtákat prezentál: a hagyományosabb médiumoktól a hologrammig és az MI felhasználásával elkészített művekig. A technológia állandó jelenléte a mindennapjaink természetes részévé vált, mint ahogy az is, hogy az újításokkal kapcsolatos problémákra rámutató műalkotások sem mennek már ritkaságszámba. A cikk a művek leírása mellett rámutat egy pár gondolatra, amik a kiállítás vagy az egyes művek hatására kialakulhatnak a látogatókban. Szó van benne többek között a szingularitásról, a jelenséggel kapcsolatban a párbeszéd szükségességéről, vagy a technológiának a művészet terében, illetve a kiállításrendezésben érezhető hatásáról.