Fotógrafika: Régi/Új lehetőségek a vizuális oktatásban - Károly, Sándor Áron (ARTCADIA, 2010)
A mai művészeti közéletben a fotográfia - mint megannyi művészeti médium - fontos átalakuláson megy keresztül. Az új médiumok megjelenésével a manuális képalkotás új alapokra helyeződik, új értelmet kap. Egyre több művész használja ki alkotómunkája során annak a lehetőségét, hogy ezeket a hagyományos képalkotó eljárásokat ötvözze, vagy párhuzamosan használja a digitális technikákkal. Ezzel az interdiszciplináris alkotói hozzáállással kapcsolatos elnevezése ennek a műfajnak - még érvényben lévő fogalomrendszereket használva - mixed media.A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Rajz Tanszékén - választható tantárgyként - 2005-től működik kísérleti jelleggel egy ilyen, mixed media fogalmával is körülírható kurzus.