Vizuális lingvisztika: Gondolatok a művészetek vizuális nyelvezetének rokonságairól és ellentéteiről - Károly, Sándor Áron (ARTCADIA, 2008)
Jelen írás, egy olyan alkotó gondolatmenetét követi, aki – több képzőművészeti műfajban dolgozva – a művészeti ágak közötti kommunikálás lehetőségeit és a köztük való átjárhatóságot kutatja. A munka alapvető tézise és kiindulópontja az, hogy a különböző képzőművészeti ágak (fotó, grafika, festészet, szobrászat stb.) annak ellenére, hogy mind egy nagy család tagjai, mégis alapvető és jól érzékelhető különbségekkel rendelkeznek. Pont úgy, mint az egy családba tartozó nyelvek – latin nyelvcsalád például – között is néha akkora a különbség, hogy az emberek szinte nem értik meg egymást – lásd francia, olasz, román. A kommunikáció, az emberi lét egyik legfontosabb alkotóeleme. Nélküle nem létezhet kapcsolat sem élő, sem „élettelen” lények között.