(untitled) (ARTCADIA : A Rippl Művészeti Intézet Lapja, 2008)
A népi kultúra a folytonosságot teremti meg a generációk egymásutániságában: egy olyan alaptudást közvetít, mely velünk születik, bennünk él, emberi mivoltunkból, évszázadok óta ismétlődő cselekedetekből és gondolatokból formálódott. Olyan korba kalauzol el bennünket, amikor még harmóniában egyesült ember és természet, s e kapcsolatban az ember az őt körülölelő élet részének tekintette önmagát. Az égitestek, melyek ősidők óta vigyázzák az emberi világot, mélységes tiszteletben részesültek. A természet szakralitása meghatározta az ember magatartását, melyet a tisztelet és a beilleszkedés jellemzett.Ez a rövid szöveg azt illusztrálja, hogy a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán a néprajzoktatás milyen formában, milyen ismeretekkel gazdagítja a hallgatókat.