A tér értéke: Átányi térvizsgálatok - Nagyné Molnár, Melinda; Nagy, Kamilla (ACTA REGIONIS RURUM, 2023)
A települési tér sajátos lenyomata az ott élő közösség múltjának és jelenének. Miközben természetesen cserélődnek az épületek, megváltoznak a műszaki berendezések, és különböző településfejlesztési beavatkozások más módon is átírják a lakott környezet arculatát, mégis maradnak a régmúltról beszélő vonások. Jelen tanulmány Átány településképét jellemzi. Kitűzött cél bemutatni azt is, hogy a 2014-ben végzett lakóingatlan-állapot-felmérés (Vitéz B. 2014) 2022-ben történt megismétlése milyen eredményekre vezetett.
Keywords: falukutatás; Átány; települési tér; településkép; lakóingatlan-állapot