A magyar mint idegen nyelv és kultúra közvetítése – az oktatás és kutatás fő szempontjai - Erdősi, Vanda (ANYANYELVI KULTÚRAKÖZVETÍTÉS, 2012)
A dolgozat a magyar mint idegen nyelv/hungarológia feladatának bemutatására és a Pécsi Tudományegyetemen végzett oktatói és kutatói munka megismertetésére vállalkozik. Leírja a tananyagkészítés során figyelembe vett elveket, részletezi a magyar nyelv külföldiek számára történő leírásához és oktatásához szükséges fő nyelvészeti megközelítéseket és módszertani vonatkozásokat, bemutatva egyúttal a terület kiemelkedő kutatóinak néhány alapvető munkáját.