Idegennyelvi képzések a MATE Kaposvári Campuson – egykor és ma - Szilvási-Bódis, Zsuzsanna (Acta Carolus Robertus, 2025)
A Jelen tanulmány az egyik legnagyobb magyarországi, pedagógusképző hagyományokkal rendelkező intézmény, a jelenlegi MATE Kaposvár Campus idegen nyelvi képzéseit mutatja be. Az intézmény rövid történeti áttekintését követően szó lesz a korai idegennyelv-fejlesztésről és -tanításról való vélekedésről, annak fontosságáról és abban a pedagógus jelentőségéről. Azután a vizsgált szakok mintatanterveinek áttekintésére alapozva a két idegen nyelvi képzés kerül bemutatásra, a tanító szak angol/német műveltségterületi, valamint az óvodapedagógus szak angol/német nyelv az óvodában speciális képzése.
Keywords: korai idegennyelv-fejlesztés; korai idegennyelv-tanítás; idegen nyelvi képzés; óvodapedagógus- és tanítóképzés