Facebook hirdetések vizuális hatékonyságának növelése és helyzete az online hirdetések piacán - Félegyházi, Zsolt (Acta Carolus Robertus, 2024)
Eredmények alapján elmondható, hogy a Facebook mind világviszonylatban, mind Magyarországon kiemelkedő felhasználóibázissal rendelkezik még jelenleg is. Hirdetések terén még mindig kiemelkedő eredményeket lehet elérni a platformon, de megfontolt, részletes stratégiára van szükség és megfelelően kell ismernünk a lehetséges beállítások mellett a célközönségünket is egyaránt. A hirdetések sikere számos tényezőtől függ, amelyeket a hirdetőknek egyesével kell vizsgálni és megfelelően meghatározni. Nem kérdéses, hogy az egyik legfontosabb elem a hirdetések során maga a tartalom, amely segítségével eljuttatjuk az üzenetet az adott célközönség számára. Kutatás során egy 2 hetes A/B tesztet során Facebookon, összehasonlításra kerültek a különböző vizuális hirdetési tartalmak. Vizsgálat során nagy hangsúlyt volt a videós hirdetéseken, a képi tartalmakkal szemben, így vizsgálva, hogy melyek azok a pontok, amelyeket jobban kiaknázva a vállalkozók nagyobb sikereket tudnak realizálni a hirdetéseik során. Kutatásból kiderül, hogy a Facebook rendszerében legjobban a videós hirdetések tudnak teljesíteni, ennek köszönhetően sokkal olcsóbban kattintják le ezeket a hirdetéseket. Összességében, a Facebook hirdetések vizuális tartalmának optimalizálása és finomítása nagyon fontos a hatékony hirdetési kampányokhoz. A megfelelő kreatív és vizuális elemekkel, az állandó optimalizálással és finomítással jelentős növekedési lehetőségeket teremthetünk üzletünk számára.
Keywords: facebook; online marketing; videós hirdetések