A fenntartható gyakorlat erősítése a szociális lakásállításban: A focus on South Africa, Soweto’s urban development - Makalima, Mzuchumile (Acta Carolus Robertus, 2023)
Ez a tanulmány a szociális lakhatás fenntartható gyakorlatait tárja fel a dél-afrikai Sowetóban, és ezek hatását a városfejlesztésre. A kutatás célja a fenntartható gyakorlatok jelenlegi állapotának felmérése, valamint a fenntarthatóság fokozásának kihívásainak és lehetőségeinek azonosítása. Kormányzati tisztviselőkkel, közösségi vezetőkkel, fiatal lakosokkal és építési szakértőkkel készített interjúkon keresztül bemutatjuk a meglévő fenntartható kezdeményezéseket, például a napelemeket és az újrahasznosítást, amelyeket a kormány politikája vezérel. A kihívások azonban továbbra is fennállnak, beleértve a költségvetési korlátokat és a közösségi oktatás szükségességét. Az ajánlások az együttműködésre, az egyértelmű kommunikációra, a közösségi szerepvállalásra és a helyi erőforrások felhasználására helyezik a hangsúlyt. Ez a tanulmány hozzájárul a fenntartható városfejlesztésről folyó diskurzushoz, és olyan betekintést nyújt, amely egy zöldebb és befogadóbb jövő felé irányíthatja Sowetót.
Keywords: szociális lakhatás; fenntarthatóság; városfejlesztés; Soweto; közösségi szerepvállalás