A női munkavállalók helyzete a munkaerőpiacon az aktivitás és a munkaszerződések tükrében - Győrváriné Tumpek, Gabriella (Acta Carolus Robertus, 2023)
A női munkavállalók helyzete eltérő sajátosságokat mutat a férfiakéhoz képest. A nőknek egész karrierútjuk alatt a diszkrimináció számos formájával kell megküzdeniük. Különösen nehéz a kisgyermeket nevelő munkavállalók helyzete ezen a téren. Jelen tanulmányunkban a munkaerőpiaci aktivitást és a munkaszerződés kötési módok különbségeit és ezek lehetséges okait kívánjuk vizsgálni nemenkénti összehasonlításban.
Keywords: női munkavállalók; reintegráció; hátrányos helyzet