Szállodák közösségi média-aktivitása a COVID-19 pandémia időszakában: Esettanulmány három visegrádi szálloda Facebook-tevékenysége alapján - Simon, Csilla; Pető, István (Acta Carolus Robertus, 2022)
A turizmus hosszú idő óta életünk szerves részét képezi, nagy jelentőségű gazdasági ágnak számít. A 2019-ben megjelent COVID-19 világjárvány hatására óriási veszteséget szenvedtek el az ágazat szereplői, a korlátozások egyes időszakaiban a forgalmuk szinte teljesen megszűnt. A tanulmányban néhány szálloda példáján keresztül azt vizsgáljuk, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások által egyaránt élénken használt közösségi médiában hogyan jelent meg ez az időszak: Átalakult-e a vizsgált hotelek Facebookon megvalósuló kommunikációja (pl. az alkalmazott bejegyzéstípusok struktúrája, bejegyzésszám, a bejegyzések tartalma), mennyiben folytattak „válságkommunikációt”, valamint hogyan reagáltak erre a felhasználók.
Keywords: közösségi média; turizmus; COVID-19; szövegelemzés