Az infrastruktúra közbefektetésének hatása Dél-Afrika johannesburgi helyi lakosaira - Makalima, Mzuchumile (Acta Carolus Robertus, 2022)
Az infrastrukturális beruházások az egyik legfontosabb előfeltétele annak, hogy a szegény nemzetek felgyorsítsák vagy fenntartsák fejlődésüket, és teljesítsék az Egyesült Nemzetek Szervezete által 2000-ben meghatározott Millenniumi Fejlesztési Célokat (MDG-k). Ezenkívül Johannesburg jövőbeli infrastrukturális beruházási igényei jóval meghaladják a kormány által befektetett összeget, a magánszektor és más érdekeltek, ami jelentős pénzügyi egyensúlyhiányhoz vezet. Johannesburg kormánya a johannesburgi államkincstáron keresztül infrastrukturális beruházási programokat indított el, amelyek célja számos gazdasági és társadalmi infrastrukturális program létrehozása a johannesburgi gazdasági növekedés és munkahelyteremtés fellendítése érdekében. E programok közé tartozik az RDP és az NGPA jelen tanulmányban használt kutatási felmérésben 320 résztvevős mintát használtak. 160 résztvevőt, akik a minta összesen 50%-át képezik, két városrészből, a johannesburgi tehetős városrész, Sandton City elővárosi körzetéből választották ki, a többi 50%-ot pedig Alexandrából, Johannesburg legszegényebb negyedéből választották ki. .Végső soron a jelen tanulmány által áttekintett irodalom azt sugallja, hogy erős és egyenesen arányos kapcsolat áll fenn az összes törvényes ország, különösen Johannesburg infrastrukturális beruházásai között. A tanulmány elsődleges kutatása megegyezik a témában megjelent szakirodalommal, mivel azt is sugallja, hogy az infrastrukturális beruházások kulcsfontosságú elemei a gazdasági tevékenység ösztönzésének és végső soron az emberek megélhetésének javításának.
Keywords: infrastruktúra; Johannesburg; helyi lakosság; befektetés