A csongrádi szőlőtermelők gazdasági helyzete - Kispál, Gabriella; Liebmann, Lajos (Acta Carolus Robertus, 2011)
A tanulmány a csongrádi szőlőtermelők gazdasági helyzetét több vizsgálati módszer felhasználására alapozva mutatja be. A termelők a rendelkezésükre álló egyébként jó természeti adottságok kihasználása mellett – más hazai szőlőtermő területek, borvidékek gazdálkodóihoz hasonlóan – hosszabb ideje kedvezőtlen gazdasági feltételek között dolgoznak fennmaradásukért. Eredményességüket meghatározza az is, hogy kévéssé ismert termőhelyen végzik tevékenységüket, továbbá a termékpálya helyi kapcsolatrendszerében, éppen a borvidék piaci alul pozícionáltsága miatt, kiszolgáltatottságuk még kifejezettebb.
Keywords: termékpálya; költség; hozam; veszteség