A DIGITÁLIS HEROIN ZAVARÓ VISELKEDÉST VÁLT KI A FIATALOK KÖZÖTT? Moderating Role of Smartphone Addicted Parents - Murtaza , Shah Ali; Molnár, Edina (Acta Carolus Robertus, 2021)
A mobiltelefonok, táblagépek és számítógépek függősége zavaró magatartást vált ki a társadalom tagjai körében. A tanulmány célja bemutatni a digitális heroin hatását a fiatalokra, akik a legjobb Montessori iskolák tanulói, és azt, hogy szüleik függőségi szokásai hogyan működnek moderátorként. A kutatás négyszázötven válaszadó felmérését foglalja magába, akik többnyire 3-8 éves gyermekek szülei a pakisztáni Lahore-ban. A Gymboree (a Beaconhouse montessori akadémiája), a Lahore Gimnázium és a Choueifat került be felmérésbe. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a digitalis eszközök nagymértékű használata hirtelen és jelentősen befolyásolja a fiatalok egészségét; minél nagyobb a szülők függősége az okostelefonok iránt, annál nagyobb a gyermek hajlama a zavaró magatartásra. Az ilyen korú gyermekek többféle kpacsolatban vannak a digitális technológiával, de az egészséges és az addiktív használat között nagyon finom a határ. Nagyon sok oka van annak, hogy a szülők hosszabb ideig engedik gyermekeiket használni az okos eszközöket, egyik fő  ok a laza szülői nevelés.
Keywords: okostelefon; digitális heroin; okostelefon függőség; zavaró viselkedés