A légitársaságok szerepe a sport szponzorációban - Váczi, Péter; Rakaczki, Zoltán; Hédi, Csaba (Acta Carolus Robertus, 2024)
A globális sportesemények és a légitársaságok közötti szoros kapcsolatot már régóta elismerik, mint egy stratégiai szövetséget, amely elősegíti mindkét fél márkaértékének növekedését. A sportszponzoráció, mint marketingeszköz, lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy célközönségüket szélesítsék, brand ismertségüket növeljék, és ügyfélkapcsolataikat mélyítsék. A légitársaságok szponzorációs tevékenységének a kezdete a sport területén nagyjából egybe esik azzal, amikor a sport igazán üzletté vált. A sportszponzoráció terén a légitársaságok egyedülálló pozícióban vannak, mivel termékeik és szolgáltatásaik közvetlenül kapcsolódnak a sportesemények globális természetéhez. Ebben a dolgozatban megvizsgáljuk ennek az iparágnak a legfontosabb szereplőit szponzorációs felfogását, módszereit a sport területén. végezetül megpróbálunk következtetéseket levonni arról mennyire jövedelmező ezeknek az üzleti szerepelőknek a sport területén szponzorációs gyakorlatot folytatni.