A duális képzés és felnőttképzés az agrárszakképzésben: Az agrárszakképzés és a hozzá kapcsolódó felnőttképzés és duális képzés kialakulása Magyarországon - Városi, Klára (Acta Carolus Robertus, 2023)
A szakképzéssel és a felnőttképzéssel foglalkozó törvényi és jogszabályi háttér az elmúlt majdnem hatvan évben többször esett át változáson. A szociálpolitikai és nemzetgazdasági hatásokon túl a változásokat a körülöttünk lévő országok szakképzési politikája is erősen befolyásolta. Ezeken a változásokon keresztül szeretném bemutatni, hogyan alakult ki az agrárszakképzésben a mai duális oktatási rendszer és a felnőttképzés illetve felnőttoktatás milyen helyet kapott ebben a modellben. A magyarországi szakképzési kultúrában látható, hogy a duális gyakorlati helyekkel való együttműködést a szakképző irányítja a törvényi megfelelősségek alapján és főként a dokumentációs rendre épül. A nemzetközi kitekintésben egy piaci alapokon nyugvó együttműködési modell látható.