Z generáció véleménye a zöld pénzügyi megoldásokról egy primer kutatás tükrében - Baranyi, Aranka; Zsigrai, Hanna (Acta Carolus Robertus, 2023)
Pénzügyi tudatosság kérdésével az elmúlt évtizedben több kutató foglalkozott, a pénzügyi válság rámutatott a téma kiemelt fontosságára. A Covid 19 világjárvány felgyorsította a fizetési szokásinkban végbemenő változásokat, növekedésnek indult a készpénz nélküli fizetési forgalom a lakossági szektorban. Napjainkban szembesültünk az energia válság okozta krízishelyzettel, mely újabb innovációk megjelenését szorgalmazták. Egyre több nehézséget kell egyre rövidebb idő alatt kezelnünk, és szem előtt kell tartanunk, hogy azon erőforrásokat melyet használunk, jó lenne ha a jövő generációja is tudná még használni. A kihívásokkal teli életünk fontos összetevőjévé vált a fenntarthatóság kérdése, mellyel ezen tanulmányunkban foglalkozunk.