Az érintettek bevonásának folyamata az észak-magyarországi szénrégió dekarbonizációjába - Bujdosó, Zoltán; Bordás, Anikó; Hegyi, Balázs; Piskóti-Kovács, Zsuzsa; Vaszkó, Csaba; Nagy, Richárd; Kovács, Gyöngyi; Zörög, Zoltán (Acta Carolus Robertus, 2022)
A cikk Magyarország még meglévő szénrégiójának (Észak-Magyarország) elemzésével foglalkozik, ezen belül a szénbányászat és az energiatermelés jövőjével. A társadalom vizsgálatán keresztül közelítettük meg a problémát és tártuk fel a mátrai erőmű szerepét, jelentőségét az országban és a szénrégióban. Az eredmények azt mutatják, hogy a szénkivezetésben a lakosság, a vállalkozások, helyi szervezetek széles körben érintettek, valamint fontosnak tartják, hogy az ország és a régió döntéshozói és energiapolitikai szereplői is bevonásra kerüljenek a dekarbonizációs folyamatba.