A magyar utazók attitűdjei a bolgár turizmussal kapcsolatban - Szabó, Katalin; Hőnyi, Dorottya; Kinczel, Antonia; Tütünkov-Hrisztov, Jordán; Molnár, Anikó; Müller, Anetta (Acta Carolus Robertus, 2022)
A cikkünkben a magyar turisták utazási szokásait a Bulgáriai desztinációval kapcsolatos attitűdjeit és a népszerű bolgár desztinációkat vizsgáltuk. A primer kutatásunk (N=810) megerősíti a bolgár statisztikai hivatal azon kimutatását, mely szerint a tengerpart mellett a téli síturizmus is egyre népszerűbb a turisták körében. A magyar utazók még mindig a nyári szezont részesítik előtérbe, így a bolgár tengerparti desztináció népszerűsége vitathatatlan, ám a téli hónapokban növekvő magyar turistalétszám a hegyvidéki desztinációk erősödését igazolják.