Egy vállalat napi információs rendszerének fejlesztése - Kisari, Krisztián; Törcsvári, Zsolt (Acta Carolus Robertus, 2011)
Az általam készített interjúk alapján a vállalatok vezetőit a gazdasági válság következményeként fokozott túlterheltség, és – mind a beosztottak, mind az üzleti és banki szférával szembeni – bizalmatlanság jellemzi. A fiatal értelmiségi réteg, amelyik még kívülállóként tud tekinteni a vállalatra, és nem rabja a helyi – esetleg nem szerencsés – beidegződéseknek, szokásoknak, friss szemléletével – ha jól képzett –, nagy lehetőséget kaphat az új, jobban működő vállalati struktúra, információs rendszer kialakításában, működtetésében. A Magyarországon jellemző bonyolult adminisztrációs adó, számviteli és pénzügyi rendszer is óriási terhet jelent a vezetők számára, és talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy tapasztalatom szerint az ügyek vitelére alkalmas embert szívesen látják munkatársként. Dolgozatom első részében beszámolok arról, hogyan tudtam elhelyezkedni a főiskolán történő tanulmányok befejezése után. Milyen nehézségekkel néztem szembe, milyen előnyöket jelentettek számomra a Károly Róbert Főiskolán végzett tanulmányaim. Hogyan tudtam hasznosítani a főiskolán megszerzett ismereteimet egy több évtizede kiválóan működő cégnél, azzal, hogy munkám során összegyűjtöttem, rendszereztem a cég által használt, a vezetői döntés meghozatalában kulcs fontosságú szerepet betöltő adatokat. Bemutatom az általam kifejlesztett új adatbeviteli rendszert, a múlt adatainak visszanyerésére használható információs adatbázist, és azokat az előnyöket, amelyekhez a programom juttatta a céget. Említést teszek a még benne rejlő kiaknázatlan lehetőségekről.