A Károly Róbert Befektetési csoport portfoliójában megjelenő kockázat - Kálmán, Zsuzsanna; Zakár, Tivadar (Acta Carolus Robertus, 2011)
A tanulmány során a Károly Róbert Főiskolán működő tehetséggondozó program portfoliójában megjelenő kockázatot vizsgálom. A Befektetési Csoport elsődleges feladata egy jól teljesítő portfolió összeállítása. A kockázat vizsgálata során kitérek minden olyan tényezőre, amely meghatározza a teljesítményt illetve azt is részletezem, hogy az egyes kockázati tényezőknek milyen hatása van a portfolióra. A deviza-, az árfolyam-, és a piaci kockázatra térek ki, valamint a részvények árfolyam kockázatát megvizsgálom kovariancia- és korrelációelemzéssel a pontos kockázat hozzájárulás érdekében.